USA Tappar Snävt Till Brasilien I Confederations Cup Final - Matador Network

Image
Image
Image
Image

En säljare säljer brasilianska flaggor före söndagens final. - Foto: Axel Buhrmann / Feature Photo: fabianoofficial.com

USA presterar men kan inte leverera i "klädrepetition" för VM.

USA tappade NARROWLY mot Brasilien i söndagens Confederations Cup-finalen i Johannesburg, efter ett andra halvlek comeback såg de fem gånger världsmästarna växa till en 3-2 seger.

För Brasilien var segern det förväntade resultatet i en obesegrad marsch som inkluderade en 3-0-seger över USA under gruppspel.

För USA var det slutet på en osannolik körning genom turneringen, framhävd av onsdagens seger över nummer ett rankade Spanien. Trots den nedslående förlusten är finishen på andra plats den bästa någonsin för den amerikanska herrarna i en FIFA-tävling.

"Känslan är en blandning av stor besvikelse, men också stor stolthet, " sa den amerikanska huvudtränaren Bob Bradley.

De amerikanska männen gick till paus i halvtid med en svindlande 2-0 ledning. Clint Dempsey gjorde först i den 10: e minuten, volleyade i ett kors från Jonathan Spector för sitt tredje mål i turneringen. 17 minuter senare skickade Charlie Davies ett lågt kors bakom det brasilianska försvaret till Landon Donovan, som avslutade det lågt och hårt. Samtidigt höll en fantastisk 45 minuter från målvakt Tim Howard brasilianerna målfritt.

Detta var ett ögonblick att njuta av i amerikansk fotbolls historia. Med Spanien redan slagen verkade det som om USA var på väg att utföra Miracle on Grass.

Image
Image

Det tog inte Brasilien lång tid att komma tillbaka. 38 sekunder in i andra halvlek gjorde Luis Fabiano med ett skott som lämnade en förblindad Howard utan chans. 15 minuter senare sparades USA ett mål på ett Kaka-huvud som tydligt korsade mållinjen innan Howard slog ut det.

Det missade samtalet flammade inte av Brasilien, och de fortsatte med konstant tryck ner på båda sidor om fältet. Trots några utmärkta räddningar från Howard och det amerikanska försvaret tog ett kors från Kaka så småningom vägen till Fabiano, som ledde in för utjämningen.

Vinnarmålet kom 10 minuter senare, när den brasilianska kaptenen Lucio gjorde ett hörnspark.

Även med besvikelsen över att ge upp en 2-0-ledning kan de amerikanska männa hålla huvudet högt när de flyttar in i juli's CONCACAF Gold Cup och nästa del av VM-kvalet. Detta var ett amerikanskt lag som representerade sig själva och CONCACAF på ett stort sätt genom att slå Spanien och göra en omgång i finalen.

Det kan till och med vara värt att göra vandringen till Sydafrika 2010: om den senaste veckan är någon indikator kan det amerikanska laget äntligen vara redo att göra lite ljud i VM.